Wat HR en leidinggevenden vergeten als het om motivatie gaat

Hebben wij zoveel invloed op de motivatie van medewerkers dan? Jazeker! Deel 3 van deze serie over motivatie aan de hand van het boek ‘Drive’ van Daniel Pink gaat over een heel belangrijk aspect van intrinsieke motivatie: Meesterschap. (Benieuwd naar de eerste 2 delen? Check hier mijn blog over extrinsieke motivatiemiddelen en mijn blog over intrinsieke motivatie en autonomie).

Meesterschap

Met meesterschap bedoelt Pink dat we allemaal ergens beter in willen worden. Waarom bespelen mensen anders een muziekinstrument in hun vrije tijd zonder dat ze er geld voor krijgen? Wij willen graag progressie boeken, beter worden. Dat geldt ook voor ons werk. In een uitgebreid onderzoek hebben ze verschillende mensen uit verschillende organisaties elke dag aan het einde van de dag een mail gestuurd met de vraag of ze gemotiveerd waren vandaag en waarom juist wel of niet. En wat met stip uit dit onderzoek kwam, is dat mensen vooral gemotiveerd werden door dingen te doen die ze eerst niet konden of durfden. Ze registreerden progressie bij zichzelf en dat motiveerde hen enorm! Ik herken dit zelf ook uit mijn eigen carrière en jij vast ook!

Bewust bekwaam worden

En wat doen we in opleidingsland? Durven we er vanuit te gaan dat mensen altijd op zoek zijn naar progressie en beter willen worden in hun vak? En hoe faciliteren wij hen hier zo optimaal mogelijk in? Pink zegt intrinsieke motivatie groeit door je je bewust te zijn van de progressie die je hebt geboekt. En daar is mijns inziens feedback voor nodig. Feedback om bewust bekwaam te worden. Feedback om te constateren waarin je progressie hebt geboekt. Dat geeft energie om weer een volgende stap te zetten.

Aandacht voor progressie

Wij zijn als opleiders en leidinggevenden erg gericht op wat er nog niet is, op wat verbetering behoeft of wat aangeleerd moet worden. Maar hoeveel aandacht besteden we aan progressie? Aan het benoemen van positieve gedragsveranderingen? Of zien we dit, vooral HR, niet als onze taak? Ik denk dat het benoemen van progressie een ondergeschoven kindje is, waar enorm veel kracht in schuilt. Want wat heb je nodig om te durven en kunnen groeien? Juist, het idee dat je progressie boekt!

Heb jij ideeën hoe je dit kunt doen of wat hiervoor nodig is? Laat dan hier je reactie achter. Ik ben benieuwd!

Afbeelding: Paul Downey from Berkhamsted, UK (Creative Commons license)